Designers Guild

Designers Guild online bestellen

Designers Guild biedt een breed en uitgebreid assortiment luxe producten, bestaande uit meubelstoffen, wandbekleding, meubilair, bed en bad, kussens en tapijten. De ontwerpstudio, onder leiding van oprichtster en creatief directeur Tricia Guild, haalt inspiratie uit diverse bronnen zoals Oosterse decoratieve kunst, Italiaanse architectuur en klassieke stukken. Twee keer per jaar wordt een collectie gelanceerd waarbij creativiteit en innovatie wordt gecombineerd met de hoogste niveaus van kwaliteit.

Tricia Guild heeft Designers Guild opgericht in 1970, terwijl zij op zoek was naar decoratief textiel. Door een aantal Indiase blokprint stoffen van nieuwe kleuren te voorzien, werd de eerste collectie geboren. In 1972 opende ze een winkel in King’s Road in Londen met haar eerste collectie stoffen, waar ze ook keramiek en meubels verkocht. Het was niet zomaar een winkel, het was een ruimte en een concept. In 1986 komt Tricia’s broer Simon Jeffreys bij het bedrijf en wordt haar partner. In de loop der jaren zijn de collecties uitgebreid van stoffen tot accessoires, bed en bad ranges, tapijten, behang, meubels, stoffering en verf. Tricia is voor haar werk bekroond met tal van prestigieuze internationale prijzen en erkenningen.

In aanvulling op de Designers Guild collecties, ontwerpt en produceert het bedrijf onder licentie William Yeoward stoffen en behang en is ook de Europese en Midden-Oosten distributeur voor Ralph Lauren stof en behang. In 2011 is Designers Guild gestart met een verdere licentie voor het iconische internationale luxe merk Christian Lacroix.

Styling

Bij Gaivota bestaat het stylingteam uit enthousiaste en gedreven medewerkers met een passie voor eigentijds klassiek interieur. Een diversiteit aan stijlen is geëtaleerd in ons ruime, monumentale pand aan de Krocht in Haarlem. Hier kunt u ongedwongen rondlopen en sfeer proeven om inspiratie op te doen voor uw eigen interieur. Ons stylingteam helpt u graag met ideeën of advies ten aanzien van meubelen, stoffering en woonaccessoires.

Locatie

Gaivota bevindt zich in het historisch hart van Haarlem. Het monumentale pand ademt warmte uit en heeft een stijlvolle uitstraling. De winkel bestaat uit twee samengevoegde panden uit de 17e eeuw. In één van de panden heeft vroeger een rijwielhandel en een slagerij gezeten. In het andere pand een notariskantoor en later de Kweekschool. De geschiedenis is voelbaar. U begeeft zich in een rijk gedecoreerd woonhuis. Een huiselijke sfeer waarin kwaliteit, mooie materialen en bijzondere combinaties de boventoon voeren.