Behang

Designed by Gaivota

Elke ruimte in je huis krijgt een frisse opknapbeurt met een nieuw behang. Met onze uitgebreide collectie hoogwaardig behang, gaat er een decoratieve wereld voor u open.

Alle prominente stoffenhuizen en ontwerpers zijn de afgelopen jaren met spannende collecties gekomen waarin ze al hun creativiteit en vakkennis konden gebruiken.

Shop al ons behang

Behang waar je blij van wordt

Perfect bij u passend en functioneel!

Het aanbrengen van behang is een vak, een klus die u het beste aan een professionele behanger kunt overlaten. De laatste jaren zijn er steeds meer bijzondere soorten behang ontwikkeld en op de markt gebracht. Elk soort behang heeft een ander soort behanglijm nodig en voor sommige behangsoorten is het raadzaam om eerst een onderbehang aan te brengen. 

Onze behangspecialisten vertellen u graag meer over de enorme verscheidenheid aan soorten behang. Maak nu een afspraak, bij ons op de zaak, of desgewenst (tegen vergoeding) bij u thuis. Indien u niet zelf beschikt over een goede behanger, kunnen wij u hiermee helpen. De behanger zal altijd zelf het juiste aantal benodigde rollen bepalen.

Hoge kwaliteit

Wij hebben een van de grootste collecties behang in Haarlem.

Stijlvol en Modern

Behang hoeft helemaal niet ouderwets of tuttig te zijn! Met modern behang geeft u uw woning eenvoudig en snel een nieuw uiterlijk.

Behang

Uw hele interieur, beschikbaar bij Gaivota

Grasweefsel benang

Grasweefselbehang bestaat net als kurkbehang uit een onderlaag van vlies- of papierbehang en
een top laag van echt gras, jute of stro. Dit geeft het behang een natuurlijk uiterlijk. Grasweefselbehang is vaak wat duurder en wordt vaak per meter verkocht in plaats van per rol.
Ook kan dit behang niet naadloos behangen worden en zie je de verschillende banen naast
elkaar.

Hout behang

Bij houtbehang bestaat de top laag uit een dun laagje fineer.

Jute behang

Vliesbehang lijkt erg op papierbehang maar de achterzijde bestaat uit vlies. Hierdoor is het behang steviger en beschadigt het niet zo snel als het op de muur zit.

Leder behang

Elk soort behang heeft een ander soort behanglijm nodig en voor sommige behangsoorten is het raadzaam om eerst een onderbehang aan te brengen. 

Kurk behang

Kurkbehang bestaat uit een onderlaag van vlies- of papierbehang en een top laag van echt kurk. Dit geeft het behang een natuurlijk uiterlijk. Kurkbehang is vaak wat duurder en wordt vaak per meter verkocht in plaats van per rol.

Linnen behang

Net zoals kurk- en grasweefsel behang kan behang ook voorzien zijn van een toplaag van linnen of andere stoffen. Deze bovenlaag mag niet in aanraking komen met lijm omdat lijmvlekken niet te verwijderen zijn.

Suède behang

Behang hoeft helemaal niet ouderwets of tuttig te zijn! Met modern behang geeft u uw woning eenvoudig en snel een nieuw uiterlijk.

Velours behang

Alle prominente stoffenhuizen en ontwerpers zijn de afgelopen jaren met spannende collecties gekomen.

Wandpanelen

Paneel behang bestaat uit een aantal rollen behang die op een bepaalde volgorde tegen elkaar geplakt dienen te worden zodat er een grotere voorstelling ontstaat. De rollen zijn meestal genummerd en zitten samen verpakt in een doos.

Vliesbehang

Vliesbehang lijkt erg op papierbehang maar de achterzijde bestaat uit vlies. Hierdoor is het behang steviger en beschadigt het niet zo snel als het op de muur zit. Bij vliesbehang dient de muur ingesmeerd te worden met lijm en niet het behang.

Papier behang

Behang op basis van papier is het meest eenvoudige soort behang. Het zit meestal op rollen van 10 meter en is 50cm breed. Papier behang kan zowel effen zijn als met allerlei patronen en kan in vele kleuren geleverd worden.

Vaas

Vinyl behang

Vinylbehang bestaat uit een toplaag die waterbestendig is en een onderzijde die gelijk is  aan die van papier- en vliesbehang. Door de waterbestendige bovenlaag is dit behang geschikt voor vochtige ruimtes.

Maak gebruik van onze professionele behangers

Informeer naar de mogelijkheden bij ons in de winkel.

Kom langs in de winkel

Professionele interieurstylisten die met u meedenken

Bent u op zoek naar verlichting voor uw woning? Kom bij ons langs in de winkel. We adviseren u graag over de mogelijkheden, trends en collecties van onze leveranciers. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn bij het maken van een lichtplan voor uw woning.

Uitgebreide collectie
Hoge kwaliteit
Maak een afspraak
lichtplan op maat

Meer over ons team

Hulp nodig met uw behang?

Kom langs in de winkel of maak een afspraak!